Érdeklődési terület, fő tevékenység


Klinikai orvosi munkám során a fő érdeklődési területem az ultrahang diagnosztika/ genetika és a magzati-anyai orvoslás témaköre. Teljes körű genetikai ultrahang vizsgálatokra és ultrahang vezérelt méhen belüli beavatkozások elvégzésére „C” szintű ultrahang minősítésem jogosít. A londoni székhelyű Fetal Medicine Foundation (FMF- a világ jelenleg egyik legelismertebb genetikai és ultrahang diagnosztikai intézménye) által akkreditált képesítéssel rendelkezem.

Az általam vezetett ultrahang és genetikai részleg (Észak-Pesti Centrum Kórház- Honvédkórház) a 3 budapesti állami genetikai centrum egyike, ahol minden évben több ezer várandós édesanya ultrahangvizsgálatát és genetikai ellátását végezzük el.

A Czeizel Intézet orvosigazgatójaként 2020. január 1. óta dolgozom. Az Intézetünk az egyik legdinamikusabban fejlődő magánegészségügyi szolgáltató, mely a prenatális szűrés és diagnosztika egyik vezető képviselője. Célunk a legmagasabb színvonalú magzati medicina kialakítása Magyarországon, melyhez a legmodernebb ultrahangvizsgáló berendezésekkel és vizsgálati módszerekkel rendelkezünk. 

Évente több ezer ultrahangvizsgálatot és több száz genetikai beavatkozást végzek el [a 11-20. héten lepénybiopsziát (CVS), a 16-20. héten magzatvíz mintavételt (amniocentézis)]. A szülészeti ultrahangvizsgálatokon belül elsődlegesen a genetikai, különösen a problémás terhességek vizsgálatát folytatom a napi gyakorlatomban.

Speciális tudással rendelkezem a nőgyógyászati ultrahangdiagnosztika területén és foglalkozom a méh és a kismedencei szervek 3 dimenziós nőgyógyászati ultrahangvizsgálatával. A fenti vizsgálat elengedhetetlen az ismétlődő vetélések, meddőségi problémák és a sikertelen meddőségi kezelések hátterében álló rendellenességek kivizsgálásában. A kismedencei szervek ilyen megítélése alapvető a nőgyógyászati műtétek (méhtükrözés, hastükrözés) megfelelő megtervezésében.

A speciális ellátások mellett a szokványos szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatokkal is foglalkozom. Sok terhes anyuka választ arra, hogy születendő gyermekük sorsát kövessem, a terhesgondozást végezzem. Az egyik legnagyobb hazai, kiemelt kórházban 2007 óta felhalmozódott tapasztalatom és gyakorlatom, illetve a Honvédkórházban működő koraszülött intenzív centrum (PIC) lehetővé teszi számomra, hogy a problémás, kóros terhesek gondozását is végezzem, akár a terhesség 24. hetében megindult szülések ellátását is végezzem. Meddőségi és egyéb nőgyógyászati műtétes problémákkal jelentkező pácienseknek rendszeresen végzek has, - és méhtükrözést, laparoscopos és hysteroscopos műtéteket.